sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Vintaj laattoja -ohje


 Tuntuu olevan nyt niin paljon asiaa, että megapostaus tiedossa... Sain Helmiliinan Jaanalta parit Vintaj laatat ja linkin tähän koruun, että haluutko kokeilla näitä? 


Photobucket


No, tottakai mulle sopi kokeilla jotain uutta ja niin läksin testaamaan... tämä ensimmäinen oli ihan pika pika juttu perjantai-iltana ennen nukkumaan mneoa, että sain Jaanalle Helmijameihin jotain näytettävää.


Photobucket


 Tässä olen ensin pohjalle laittanut valkoista kohojauhetta, sen päälle alkoholimustetta ja tussaus ilmaa, sitten leimasin kukat Archival inkillä ja peitin koko laatan vielä Multi-mediumilla, jolla kiinnitin myös nuo silitystimantit.


Tarvikkeista kuvat tässä, löytyy aika monesta askartelukaupasta... varsinkin nettiversioista... Alkoholimusteiden blender eli laimentaja puuttuu kuvasta, mutta sillä saat väristä vaaleampaa.


Photobucket


Laatat vielä häiritsivät mun unta viime yönä ja aamulla testailin lisää...


Ihan ensin laitoin laatan kohokuvokansion väliin ja rullasin läpi Bigshotilla... Tätä olisi voinut takoa erilasilla vasaroilla tai muotoilla muuten.


Photobucket


Sen jälkeen laitoin vähän akryylimaalia kohokuvioinnin päälle, valitsin värikseni helmiäisen ja sen kuivuttua taas sinistä alkoholimustetta. Pahoittelut huonosta kuvasta.


Photobucket


Dabberin maalit siis näitä


Photobucket


Ja kolmas versio... palasin takaisin alkuun eli ensin Versamark muste pohjaan ja siihen valkoista kohojauhetta, jonka olen tässä kuvassa jo sulattanutkin. Hiukan jäi sormestä pieni runttu reunaan... Huom!!! laatta kuumenee tosi kuumaksi ja kohojauhe on pitkään märkää... älä jätä sormen jälkiäsi. Kohojahe on muovia.


Photobucket


Sen jälkeen tiputin vihreää alkoholimustetta päälle.


Photobucket


Halusin musteen leviävän, joten suihkautin päälle ilmaa. Koska kuvaamiseen mnei hiukan aikaa edellisen kuvan kohdalla kohojauheen ja alkoholimusteen yhteys sai aikaan pienen sinisen jäljen.


Photobucket


Voisit toki puhaltaa pillin läpi itse, mutta minä käytin tätä. Olen ostanut tämän purkin Stockkalta, mutta esim. Biltemasta löytyy vastaavaa.


Photobucket


Samoin tein myös hopeiselle miksatiiville. Eli alkoholimuste on läpinäkyvä muste ja miksatiivi on peittävä. Alkoholimusteet myydään kolmen kappaleen satseissa, miksatiivejä on vain neljä kulta, hopea, kupari ja helmiäinen ja niillä kahden kappaleen paketit. 


Photobucket


Leimasin kuvion taas Achival Ink mustalla ja tässä kuvassa olen myös levittänyt siveltimellä reilun kerroksen Claudine Helmutin Multi-medium mattea kuvan päälle. Kuivuminen kestää tovin... 


Photobucket


Vihreä koruni sitten lopulta valmiina... lisäsin samaan roikkumaan pronssisen vauvalaatan, joskin tähän olisi sopinut jokin muukin ruskean värinen koriste... kukka, tähti, sydän yms. 


Photobucket


Käy kurkkaamassa vielä Vintaj ideagalleriaan muita loistavia juttuja. Mä ihastuin ikihyviksi, entäs sinä?? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea. Jätäthän oman blogisi tiedot, että pääsen vastavierailulle.