sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Iron off -tekniikka eli vahabatiikki


Tässä kertauksen vuoksi Iron off- tekniikkaa, jota jo näytin Riksun tapaamisessa Nämä kuvat on ottanut Klemmarikellarin Mikko.


Eli ensin tarvitset näitä välineitä, kuva on kuvattu vastapuoleltani, joten näyttää hassulta, mutta välineet tunnistettavissa kuitenkin ;-D


Photobucket


 Leimattu VersaMarkilla valkoiselle kartongille ja päälle laitettu kirkasta kohojauhetta, joka sulatetaan kuumailmapuhaltimella


Photobucket


 Tämän jälkeen levitetään musteen levittimellä mustetta, että kuvio tulee näkyviin. Tähän asti on varmasti monelle ihan tuttua hommaa.


Photobucket


 Halusin kuitenkin saada leimatun kuvan mattapintaiseksi, joten laitan päälle kopiopaperin ja silitän hiukan silitysraudalla. Jos rauta ei ole tarpeeksi kuuma, jää paperi vain kiinni, mutta sen voi korjata lisäämällä rautaan lisää lämpöä ja silittämällä lisää. Ihan tavallinen silitysrauta sopii tähän, mutta esim. matkarauta on kivan pieni ja kevyt kädessä.


Photobucket


Tarkoitus on saada kohojauhe siirtymään kopiopaperiin näin


Photobucket


Nyt nuottiavain ei tunnu kohona paperilla, mutta silti sen päälle voi leimata eikä muste jää kuvaan kiinni.


Eli tämän jälkeen käytin leimasimen kohdistinta ja leimasin taustaan käyttämällä musteella varjon nuottiavaimeen. Ohje kohdistimen käytöstä löytyy täältä.


Photobucket


ja lopputulos näyttää tältä


Photobucket


Nyt ei muuta kuin kasaamaan valmista korttia, muita valmiita kortteja voi kurkata täältä ja täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea. Jätäthän oman blogisi tiedot, että pääsen vastavierailulle.