sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Maisemakortti


Tämä on ainoa kortti, jota tein useamman samanlaisen tänä vuonna. Ensin totuttelin sen tekoon messuilla niin Helsingissä kuin Tampereellakin ja sitten vielä muutamaan kotioloissa... Ohjetta on pyydetty useaan otteeseen ja nyt vasta minulla on ollut aikaa sen tekoon. Samalla idealla voit tehdä monia erilaisia kortteja.

Kortin tekoon tarvitse nämä leimasimet ja valkoista helmiäiskartonkia
Photobucket

ja nämä musteet + kohojauhe
Photobucket
musteet ovat siis
VersaFine Onyx Black
VersaMark
Memento: Bahama blue, Danube blue, Grape jelly ja Dandelion
Kohojauhe: Ranger embossing powder clear
kuumailmapuhallin

Kohojauheen kanssa tarvitset hitaasti kuivuvan musteen, jotta jauhe tarttuu kuvaan kiinni ja kun VersaFine ei sitä ole, niin Versamarkin avulla siitä tehdään hitaasti kuivuva. Toki on valmiita hitaasti kuivuvia musteita, jotka soveltuvat kohojauheiden kanssa, mutta jos olet jo ehtinyt hommata nopeasti kuivuvia vinon pinon, niin ei niitä kannata jättää käyttämättä.
Eli laitat ensin maisemaleimasimeen VersaMark läpinäkyvää mustetta ja sitten päälle VersaFinen mustaa. Sitten olet valmis leimaamaan. Laitoin tähän osaan kuvasta jo kohojauhettakin eli sitä laitetaan reilusti leimatun kuvan päälle ja loput kaadetaan takaisin purkkiin.
Photobucket

Tässä huonossa kuvassa on tarkoitus tuoda julki se, että oikealla on kohojauhe jo suletettu kuumailmapuhaltimella, mutta vasemmalla puut ovat vielä huurteisia sulamattomasta kohojauheesta.
Photobucket

Kun kohojauhe on sulatettu, pyöräytetään keskelle helmiäiskartonkia keltaista Memento mustetta meikkisienen avulla.
Photobucket

Tässä aloitetaan nurkasta lisäämään vaaleinta sinistä pyörivin liikein edelleen meikkisienellä
Photobucket

Ja tässä lisätään astetta tummempaa sinistä kuten edellä
Photobucket

ja vielä violettia tuomaan kuvaan syvyytä myös nurkasta alkaen ja pyörivä liike on avainsana tässä.
Photobucket

Eli kun tausta on tehty Dye inkillä, joka on läpikuultavaa, niin samoilla musteilla ei voi leimata kiekuroita kuvan päälle. Ne hukkuvat taustaväriin. Siksi kiekurat ja teksti on leimattu VersaFinella, joka on pigment ink eli peittävä muste.
Ensin kiekurat
Photobucket

sitten teksti
Photobucket

ja tämä on jo aiemmin julkaistu kuva, josta puuttuu teksti, mutta siinä on tuplakiekurat. Valmiin helmiäiskortin olen laittanut mustan ruskakartongin päälle, jotta se tuo syvyyttä koko kuvaan. Lisäksi mökin katon päällä on hiukan kiamlle liimaa luomassa paksun lumikerroksen tuntua...
Photobucket

Kaikki kortin tarvikkeet löytyvät Sinellistä, jolle olen tämän mallikortin tehnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea. Jätäthän oman blogisi tiedot, että pääsen vastavierailulle.