maanantai 22. syyskuuta 2008

Taustapaperin teko vesiliukoisella musteella


Kun olen Distress Inkin musteet aikoinani hankkinut ja niistä kalliisti maksanut, niin niille täytyy olla käyttöä koko rahan edestä ;-D
Eli saadaksesi kirjavia taustoja aikaan tarvitset vesiliukoisen mustetyynyn (itse käytän Distress ink-mustetta, mutta muitakin musteita on), teflon alustan ja suihkepullon täytettynä vedellä. Teflon alustaa saa ostaa Sinellistä ja suihkepullona itse suosin tuota pientä taskuun mahtuvaa ja niitäkin saa Finnstamperilta tai Sinellistä. Kaikki tuotteet ovat Rangerin.
Photobucket

Paperina käytän Suomalaisen kirjakaupan 120 g vesivärilehtiötä, jonka paperi on sileäpintainen.
Photobucket

Ensin laitan mustetyynystä mustetta vähän teflon alustalle.
Photobucket

Päälle suihkutan vettä
Photobucket

ja sen jälkeen asetan paperin musteen päälle ja silitän paperin suoraksi, mutta en liikuta paperia. Nostan paperin pois ja lopputulos voi näyttää tältä
Photobucket

tai loppumusteen alustalta toiseen paperiin hyödyntäen tältä. Kahta samanlaista paperia ei tule vastaan, mutta tarvitseeko edes? Väriä vaihtamalla ja sekoittamalla saat kivoja kokonaisuuksia.
Photobucket
Jotta voin aloittaa kortin teon siltä istumalta, mä kuivaan paperin kuumailmapuhaltimella. Näitä voi tehdä illalla useamman ja antaa kuivua yön yli, tosin kuumailmapuhallin suoristaa paperia samalla, kun se kuivuu. Vapaasti kuivuen saattaa jäädä kippuraan.
Tähän en kuitenkaan käyttäisi rakennuskäyttöön tarkoitettua kuumailmapuhallinta, ettei paperi syty palamaan. Mieluummin sitten hiustenkuivaajaa.

Toki voit tätä ohjetta muokata ja testata vaikka vesivärejä tms. Ja joillain on teflon alustasta tietoa keittiön puolella, koska sehän kestää myös käytön uunissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea. Jätäthän oman blogisi tiedot, että pääsen vastavierailulle.