sunnuntai 13. tammikuuta 2008

Feta-kasvispiirakka


Eilen oli kova tarve leipoa... välillä tulee myös sellaisia vieroitusoireita.
Meillä Riiviö syö usein kasvisruokaa, ravintolassa eri toten valitsee kasvisvaihtoehdon ja niin mä ajattelin kasvispiirakan olevan kiva ylläri ja arvatkaa... ei syönyt lainkaan. Onkohan mun taidot keittiössä kadonneet kokonaan, vaikka meille muille kelpas kyllä.

Feta-kasvispiirakka
pohja:
75g rasvaa
100g tuorejuustoa
3 dl jauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
tilkka vettä

täyte:
4 porkkanaa
1 iso kesäkurpitsa
2 sipulia
100g fetakuutioita
1 muna
maitoa
pippuria maun mukaan
juustoraastetta

Raasta kasvikset ja hauduta pannulla. Tee pohja samalla... sekoita leivinjauhe jauhoihin ja nypi jauhot, rasva ja tuorejuusto sekaisin. Lisää jauhoja, jos ne ei riitä, kun mä en varsinaisesti mitannut niitä ;-D tai jätä vesi pois.
Painele taikina piirakkavuokaan ja levitä päälle kasvikset, fetakuutiot ja juustoraaste. Sekoita muna ja maito keskenään ja kaada päälle. Paista noin 200 asteessa 25 min.

Mä käytin jauhoina Semper karkeaa, mutta toimii vehnäjauhoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea. Jätäthän oman blogisi tiedot, että pääsen vastavierailulle.