lauantai 14. lokakuuta 2006

Gluteeniton pizza



Meidän iltapala, josta onneksi riittää myös seuraavalle päivälle välipalaa...


Pohja:

4½ dl jauhoja ( 2½ dl Jyttejauhoja ja 2 dl Ecorner tumma jauhoseos)
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
n. 1 dl öljyä

Kaikki yleiskoneeseen, ensin sekoita kuivia aineita ja sitten maito ja öljy. Kun taikina on möykky, niin se on valmis. Taikina on hyvin kaulittavissa ja sen voi tehdä myös vehnäjauhoilla.
Päälle voi laittaa mitä vaan, mutta meidän suosikkitäyte on

1 prk tomaattimurskaa
1 prk tomaatitonnikalaa
1 prk tonnikalaa vedessä
2 sipulia pieninä paloina
tilliä ja sitruunapippuria
tomaattisiivuja ja juustoa päälle

Tomaattimurskan levitän yksinään kaulitun pohjan päälle ja tonnikalat, sipuli ja mausteet sekoitan keskenään.
Paista 225 asteessa kunnes on kypsää. Pohjasta tulee rapsakka.
Tykkään myös paistaa pizzan Tupperwaren silikonialustan päällä, jaan taikinan silloin kahdeksi pizzaksi. Yleensä silloin teen myös 2 makua ja pakastan sopivia annoksia töihin evääksi otettavaksi. Voin töihin lähtiessä kätevästi ottaa palasen mukaan ja se ehtii sulaa ruokataukoon mennessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea. Jätäthän oman blogisi tiedot, että pääsen vastavierailulle.